Op 4 juli kwamen Bornse betrokken bij elkaar om mee te praten over de toekomst van Borne. Dit alles zonder kaders die worden opgelegd door politieke partijen of stromingen. Tijdens de avond gaf Corine Hofstra een inspirerende presentatie over het Bruto Borns Geluk.

Daarna zijn de resultaten van de onder Bornse inwoners uitgezette enquête gepresenteerd en is in groepen de verdieping gezocht op de belangrijkste maatschappelijke thema’s. In de enquête zijn vragen gesteld als: ‘Waar denk je aan als je aan de gemeente Borne denkt?’, maar ook ‘Waar maak je je zorgen om’ en ‘Wat zie als kans voor Borne?’. Die vragen leverden uiteenlopende reacties op en al snel werd duidelijk dat de meeste reacties te maken hadden met de thema’s wonen, mobiliteit en de gemeentelijke organisatie.

Met elkaar zijn deze thema’s verder uitgediept en bedacht welke constateringen er te doen zijn. Daarna is bedacht welke informatie, kennis, kunde of belanghebbenden nodig zijn om die onderwerpen uit te diepen. In september volgt de eerste verdiepingsslag op het thema wonen. Het creëren van doorstroming op de lokale woningmarkt zal onderwerp van aandacht zijn.

Het streven van de organisatoren is om op verschillende thema’s een structurele verbinding te realiseren. Mocht u geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de verdieping over het thema wonen, dan bent u van harte welkom. Stuur een mail naar sebastiaanolsman@gmail.com